Korpus:
- 1/2 šálku datlí
- 1/2 šálku dýňových semínek
- 1 PL karobového prášku nebo raw kakaa
- 1 PL kokosového oleje
- 1/2 pomeranče (šťáva)
Náplň:
- čerstvé nebo mražené maliny
- 2 PL kokosového oleje
- 2 PL sirupu z agáve nebo medu
Datle na pár minut namočíme do pometančové šťávy a poté rozmixujeme. Asi polovinu pasty smícháme s umletými dýňovými semínky. Přidáme kokosový olej a karobový prášek nebo raw kakao. Pokud by se nám směs drobila, přidáme ještě datlovou pastu. Vytvarujeme korpus a dáme mrazit. Vybereme pěkné maliny na ozdobení dortíku a dáme je stranou. Zbytek lžící rozmačkáme s 1 lžící kokosového oleje a zbytkem datlové pasty. Můžeme ještě dosladit sirupem z agáve nebo medem. Směs nalijeme do korpusu, maliny na ozdobení potřeme jednou lžící kokosového oleje a umístíme na náplň. Necháme v chladničce trochu ztuhnout. Sníme 🙂