O výhodách raw kešu ořechů jsem psala v receptu: Šlehačka z raw kešu. Tato šlehačka bude i základem vynikající vanilkové zmrzliny 🙂
Na 2 porce:
- 100g raw kešu (Lifefood)
- 100ml studené vody
- 3-4 PL gelu z Irského mechu
- 1-2 PL medu/sirupu
- 1 lžička pravé vanilky (Lifefood)
Gel z Irského mechu si připravíme dle postupu z receptu: Čokoládový dort s Irským mechem. Kešu nahrubo nasekáme v mixéru či najemno umeleme v mlýnku. Poté rozmixujeme s vodou nejprve na nižší a poté na nejvyšší otáčky do zcela hladkého krému. Přidáme gel z Irského mechu a ještě chvíli mixujeme na nejvyšší rychlost. Tím je základní krém hotov.
Nyní přidáme med/sirup a krátce pomixujeme. Přisypeme vanilku a rozmícháme či krátce pomixujeme. Krém dáme zmrznout a následně podáváme kopečky zmrzliny ozdobené rozinkami, jiným sušeným ovocem, kolečkem pomeranče, sekanými oříšky či strouhanou čokoládou. Můžeme pokapat medem nebo sirupem. Hotovo 🙂