• Home
  • O mně
    • O mně
    • Kontakt
  • Blog
  • Recepty
  • Poradna
  • Kurzy
    • Večerní kurzy
    • Dvoudenní pobytové kurzy
    • Léčba poruch příjmu potravy
  • Videa
  • Knihy
  • Apka

Květákový burger (nízkotučný)

burger1 (Medium)

Ingredience na dva burgery:

  • 1 květák (jakýkoli)
  • 1/2 šálku pohanky
  • 2 PL lahůdkového droždí
  • 1 PL jablečného octa
  • 2 PL sirupu z agáve nebo datlového sirupu
  • 1 PL tahini
  • 1/2 PL tamari
  • 3 sušená rajčata (suchá, ne v oleji)
  • provensálské koření
  • sůl (nemusí být)
  • 1/2 avokáda na dip (nemusí být)
  • zelenina na oblohu

Pohanku namočíme na 2 až 8 hodin a poté necháme proschnout na lince nebo v sušičce. Květák odšťavníme a drť smícháme s rozmixovanou nebo umletou pohankou (lze použít i kupované pohankové vločky, ale ty mají trochu jinou chuť), rozmixovanými sušenými rajčaty a zbytkem ingrediencí kromě avokáda, které použijeme na dip. Solit nemusíme, rajčata jsou sama o sobě slaná.

Vytvarujeme dva burgery a dáme sušit na 5-8 hodin, případně přes noc na 42°C. Důležité je burgery moc nepřesušit, v průběhu je zkontrolujte a jednou obraťte. Avokádo rozmačkáme vidličkou a dip je hotový. Můžeme jej ale ještě dochutit solí a citronem, případně tamari nebo mletými sušenými rajčaty. Podáváme se zeleninovou oblohou. Dobrou chuť! 🙂

P1050465 (Medium)

P1050474 (Medium)

« Jaké jíst pečivo a jak je skladovat?
Pozvánka na Vegetariánský den »

Dárkové kupony

Darujte konzultaci nebo výživový plán.

Spolupráce

Atranet.cz

Přístroje pro výrobu receptů - sušičky ovoce, mixéry a odšťavňovače dodává obchod Atranet.cz


lifefood.cz

Raw potraviny všeho druhu - Lifefood.cz


CyberChimps WordPress Themes

©ecilie 2013

Tyto webové stránky používají soubory cookie k Vašemu většímu pohodlí a kvůli analytice návštěvnosti. Nikoli pro jakýkoli marketing. Předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte, ale pokud si přejete, můžete analytická cookies zamítnout.

Přijímám Odmítám
Nastavení Cookies