• Home
  • O mně
    • O mně
    • Kontakt
  • Blog
  • Recepty
  • Poradna
  • Kurzy
    • Večerní kurzy
    • Dvoudenní pobytové kurzy
    • Léčba poruch příjmu potravy
  • Videa
  • Knihy
  • Apka

Křížalový štrůdl

20141024_153211_Android (Medium)Sváteční křížalový nízkotučný raw štrůdl udělá na stole parádu a navíc skvěle chutná 🙂

  • 2 jablka
  • 3 banány
  • 8 PL medu/sirupu z agáve
  • 600g mrkve
  • krystalický vit. C nebo 1 citron

Připravíme si plech nebo sušící plát a vyložíme jej pečícím papírem nebo dáme na dno silikonovou sušící podložku. První jablko oloupeme a nakrouháme na cca 2 mm tenká kolečka. (Já používám spiralizér Le Rouet, ale můžete použít i obyčejné struhadlo.) Kolečka naskládáme symetricky na pečící papír nebo silikonovou sušící podložku (papír nebo podložku předtím vymažeme asi 4 kapkami kokosového oleje). Druhé jablko rozmixujeme se dvěma banány a 4 PL medu/sirupu. Touto směsí opatrně přelijeme jablečné kroužky a velkým nožem uhladíme povrch tak, aby byla vrstva směsi všude stejně vysoká, jednolitá a těsně obklopovala jablečné kroužky. Je žádoucí, aby směs naplnila celý sušící plát nebo plech, protože nám během sušení nebude těsto utíkat do stran a trhat se. Pokud máte pocit, že je směsi na rozměr vašeho plechu málo, udělějte raději větší množství.

Sušičku nastavíme na program Raw, nebo sušíme v horkovzdušné troubě na teplotu 42°C 13 hodin. Výsledná placka by se neměla lepit, ale měla by být dost vláčná na to, abychom do ní mohli zabalit štrůdl. Mrkev odšťavníme a výslednou drť rozmícháme s 1 banánem, krystalickým vit. C (asi 0,5 – 1 lžička) nebo citronovou šťávou a 2-4 PL medu/sirupu z agáve. Směs vysypeme na placku a zavineme štrůdl. Okraj přilepíme medem/sirupem. Krájíme ostrým nožem pilovacím pohybem. Hotovo 🙂



 

« Karamelové vláčné křížaly
Jak poznat, že mám orthorexii? »

Dárkové kupony

Darujte konzultaci nebo výživový plán.

Spolupráce

Atranet.cz

Přístroje pro výrobu receptů - sušičky ovoce, mixéry a odšťavňovače dodává obchod Atranet.cz


lifefood.cz

Raw potraviny všeho druhu - Lifefood.cz


CyberChimps WordPress Themes

©ecilie 2013

Tyto webové stránky používají soubory cookie k Vašemu většímu pohodlí a kvůli analytice návštěvnosti. Nikoli pro jakýkoli marketing. Předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte, ale pokud si přejete, můžete analytická cookies zamítnout.

Přijímám Odmítám
Souhlasím s používáním následujících souborů cookie:
Deklarace souboru cookie O souborech cookie
Nezbytné (0) Marketing (0) Analytics (0) Předvolby (0) Nezařazeno (0)
Potřebné soubory cookie pomáhají vytvořit web použitelný tak, že umožní základní funkce, jako je navigace na stránce a přístup k zabezpečeným oblastem webu. Web nemůže bez těchto souborů cookie pracovat správně.
Soubory cookie tohoto typu nejsou používány.
Marketingové soubory cookie slouží ke sledování návštěvníků na webových stránkách. Záměrem je zobrazit reklamy, které jsou relevantní a které se týkají individuálního uživatele, a tím hodnotnější pro vydavatele a inzeráty třetích stran.
Soubory cookie tohoto typu nejsou používány.
Soubory cookie služby Analytics pomáhají vlastníkům webů porozumět tomu, jak návštěvníci komunikují s weby shromažďováním a hlášením informací anonymně.
Soubory cookie tohoto typu nejsou používány.
Soubory cookie předvoleb umožňují webu zapamatovat si informace, které mění způsob chování nebo vzhledu webu, například upřednostňovaný jazyk nebo oblast, ve které se pracujete.
Soubory cookie tohoto typu nejsou používány.
Neklasifikované soubory cookie jsou soubory cookie, které se v procesu klasifikují, společně s poskytovateli jednotlivých souborů cookie.
Soubory cookie tohoto typu nejsou používány.
Soubory cookie jsou malé textové soubory, které mohou webové stránky využívat k zefektivnění práce uživatele. Podle zákona můžeme soubory cookie ukládat do vašeho zařízení, pokud jsou nezbytně nutné pro provoz těchto stránek. Pro všechny ostatní typy souborů cookie potřebujeme váš souhlas.
Nastavení Cookies