Raw rizoto z pohanky, ochucené avokádem, kešu ořechy, česnekem a bylinkami. Tento hlavní chod vás spolehlivě zasytí 🙂
Pohanka je plodina nejbohatší na rutin, který prospívá našim cévám. Neobsahuje lepek a můžete ji konzumovat v raw úpravě. Kupujte pouze mechanicky loupanou pohanku (béžovo-zelená barva), která nepřišla při zpracování o živiny.
Na 2 porce (360g):
- 100g pohanky
- 1/2 avokáda
- 35g mrkve
- 90g okurky
- 80g žluté kapie
- 20g kešu ořechů
- 20g vlašských ořechů
- 2 stroužky česneku
- 2PL jablečného octa
- 1,5PL shoyu omáčky
- 1PL sirupu z agáve/medu
- 1/2PL oregana
Pohanku namočíme do misky s vodou a přidáme 1 PL octa, 1 PL shoyu omáčky a 1 PL sirupu z agáve/medu. Necháme marinovat 2-8 hodin. Poté zcedíme a vysypeme do mísy. Polovinu avokáda rozmícháme nebo rozmixujeme s 1 PL octa, 2 lžičkami shoyu omáčky, propasírovaným česnekem a vmícháme do pohanky. Kešu ořechy umeleme v mlýnku nebo výkonném mixéru na prášek a vmícháme do rizota. Mrkev nahrubo nastrouháme, kapii, oloupanou okurku a vlašské ořechy nasekáme nadrobno a vše vmícháme do rizota. Dochutíme oreganem nebo libovolnými sušenými či čerstvými bylinkami. Dle chuti můžeme přikyselit octem či citronem. Ihned podáváme. Hotovo 🙂