Raw palačinky mají vždy velký úspěch nejen jako dětská jídla, ale i jako dezerty. Uvidíte sami 🙂
Zralé kaki poznáte tak, že jsou úplně měkké (mohli byste je snadno rozmáčknout). Pokud jste koupili nezralé plody, zavažte je do igelitového sáčku s jablky, rychleji dozrají.
Na 2 palačinky:
- 2 zralé kaki
- 50g kešu ořechů
- 1PL chia semínek
- 1 hruška
- 1/2 lžičky krystalického vit. C
- skořice
- sirup z agáve (med)
- kokosový olej
Kaki oloupeme a rozmixujeme společně s mletými kešu (použijte elektrický mlýnek na kávu nebo výkonný mixér), vitaminem C (koupíte v lékárně nebo v DM drogerii) a celými chia semínky. Směs natřeme na kokosovým olejem vymazanou sušící podložku nebo pečící papír (stačí 4 kapky oleje). Můžeme natřít směs vcelku (poté bychom placku rozpůlili) nebo jako dvě samostatné placky, ale dbáme na to, aby vrstva nebyla nikde tenčí než 3mm. Sušíme v sušičce na program Raw nebo v horkovzdušné troubě na 42°C 8 hodin. Po 4 hodinách obrátíme.
Když jsou placky hotové, nakrájíme hrušku na plátky, obalíme ve skořici a pokapeme sirupem nebo medem. Naskládáme do palačinek. Hotovo 🙂