Raw kešu jogurt s marmeládou ze sušených brusinek neobsahuje laktózu a má jen minimum (přírodního) cukru 🙂
Na 2 porce:
- 100g kešu
- 100g gelu z Irského mechu (postup výroby gelu v tomto receptu: Čokoládový dort s Irským mechem)
- 2 lžičky steviolu
- 1/2 lžičky pravé vanilky (Lifefood)
- 1 PL citronové šťávy
- 150g brusinek slazených jablečnou šťávou
- 1 hrnek vody
- 2 PL psylia
Kešu ořechy namočíme na 10 minut až 8 hodin dle časových možností. Poté zcedíme a rozmixujeme s gelem z Irského mechu, citronem, steviolem a vanilkou.
Brusinky propláchneme, abychom se zbavili přebytečného „cukru“, poté rozmixujeme s vodou a psyliem. Do sklenic dáme nejprve vrstvu marmelády a poté vrstvu jogurtu. Hotovo 🙂
Doporučuji jogurt (nikoli marmeládu) vyrábět z dvojité dávky, aby se Vám ořechy dobře mixovaly. Pokud nejprve rozmixujete pouze ořechy a gel, můžete poté polovinu oddělit a použít například na Bylinkové kešu máslo 🙂