Raw dort nejen bez cukru, ale s minimálním obsahem sacharidů celkově 🙂
Na dort o průměru 16cm:
- 200g mandlí
- 2 PL kokosového oleje
- 1 lžička pravé vanilky (Lifefood)
- 4 lžičky steviolu
- 85g gelu z irského mechu (postup výroby gelu v tomto receptu: Čokoládový dort s Irským mechem)
- 100g kešu
- 3 PL citronové šťávy
Mandle umeleme na prášek a rozmixujeme spolu s kokosovým olejem, vanilkou a dvěma lžičkami steviolu do těstíčka. Těsto natlačíme do formy a dáme mrazit.
Kešu ořechy namočíme na 10 minut až 8 hodin dle časových možností. Poté zcedíme a rozmixujeme s gelem z irského mechu, citronem a dvěma lžičkami steviolu. Nalijeme na korpus a dáme znovu mrazit, dokud krém neztuhne, aby šel dort vyjmout z formy. Hotovo 🙂