• Home
  • O mně
    • O mně
    • Kontakt
  • Blog
  • Recepty
  • Poradna
  • Kurzy
    • Večerní kurzy
    • Dvoudenní pobytové kurzy
    • Léčba poruch příjmu potravy
  • Videa
  • Knihy
  • Apka

Kebab falafel

P1070530 (Medium)Raw kebab falafel s kešu tatarkou je jedno z umných raw jídel, kterým lze okolí ohromit 🙂

Tvárnou placku na zavinutí kuliček se zeleninou vytvoříme z kapie, avokáda a chia semen.

Na 1 porci:

  • 150g batátu
  • 2PL lahůdkového droždí
  • 6g sušených rajčat (2ks)
  • 1 lžička majoránky (nebo oregana)
  • 1 lžička kvalitní redukce z balsamica
  • 1 lžička shoyu omáčky
  • 1 malý stroužek česneku

placka:

  • 140g žluté kapie
  • 60g avokáda
  • 1/2 lžičky medu/sirupu z agáve
  • vrchovatá PL chia semen
  • 3/4 lžičky krystalického vit. C (koupíte v DM drogerii nebo lékárně)
  • špetka soli

obloha:

  • listová zelenina
  • cibule
  • mrkev
  • okurka
  • avokádo
  • ředkvičky

tatarka:

  • 30g kešu ořechů
  • 3/4PL jablečného octa
  • pár zrnek soli
  • pár kapek medu/sirupu z agáve

Batáty nakrájíme na kostičky a umixujeme na těstíčko. Sušená rajčata (suchá, ne v oleji) rozkrájíme na kostičky a umeleme v elektrickém mlýnku na kávu na prášek. Smícháme s těstíčkem, přidáme koření, droždí, balsamico, shoyu a prolisovaný česnek. Uplácáme 6 kuliček a sušíme v sušičce na program Raw nebo v horkovzdušené troubě na pečícím papíře na 42°C celkem 12 hodin. Po sedmi hodinách kuličky otočíme.

Kapii rozmixujeme s avokádem, sladidlem, solí a vitaminem C. Vmícháme chia semena a necháme stát asi 20 minut. Během této doby občas promícháme. Pečící podložku vymastíme 4 kapkami kokosového oleje. Směs rovnoměrně rozetřeme a dáme pozor, aby nikde nebyla tenčí než 3 mm. Sušíme v sušičce na program Raw nebo v horkovzdušené troubě na pečícím papíře na 42°C celkem 6 hodin. Po pěti hodinách placku otočíme a dál sušíme již bez podložky.

Kešu ořechy si namočíme na 2-8 hodin do vody. Poté zcedíme a rozmixujeme ostatními infediencemi a trochou vody (dle požadované hustoty, cca 1dcl) na tatarku. Doporučuji si tatarku vyrobit minimálně z trojnásobného množství, aby se nám ořechy dobře mixovaly, a přebytek si schovat na později.

Placka by měla být pružná a ohebná, aby se nám netrhala ani nelámala. Připravíme si zeleninu na oblohu, můžeme použít jakoukoli zeleninu dle chuti. Já jsem mrkev a okurku nakrouhala na spiralizéru, ale není to nutné, stačí nastrouhat. Avokádo a cibuli nasekáme na kostičky, ředkvičky nakrájíme na plátky.

Vše nacpeme do placky, kterou jsme na talíři zavinuli do kornoutku a spodní okraj ohnuli dospod. Zakapeme tatarkou. Ihned podáváme. Hotovo 🙂




« Hubnete nebo chcete jíst zdravě? 13 základních potravin do vaší kuchyně
Velikonoční beránek s maceškami »

Dárkové kupony

Darujte konzultaci nebo výživový plán.

Spolupráce

Atranet.cz

Přístroje pro výrobu receptů - sušičky ovoce, mixéry a odšťavňovače dodává obchod Atranet.cz


lifefood.cz

Raw potraviny všeho druhu - Lifefood.cz


CyberChimps WordPress Themes

©ecilie 2013

Tyto webové stránky používají soubory cookie k Vašemu většímu pohodlí a kvůli analytice návštěvnosti. Nikoli pro jakýkoli marketing. Předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte, ale pokud si přejete, můžete analytická cookies zamítnout.

Přijímám Odmítám
Nastavení Cookies