Tohle raw rizoto z indiánské rýže s kari omáčkou z avokáda a marinovanými žampiony je neskutečná dobrota, která vás zasytí a současně dodá energii 🙂
Na 1 porci:
- 1/2 šálku indiánské rýže
- 3 střední žampiony
- 1/2 avokáda
- 60g květáku
- 60g žluté kapie
- 1 citron
- 1 lžička kari
- 1 lžička celého kmínu
- 1 lžička jablečného octa
- 2 PL medu/sirupu z agáve
- 1 PL shoyu omáčky
Rýži namočíme do vody na 12-18 hodin. Důležité je, aby ve vodě popraskala. Podle toho poznáte, že už ji můžete konzumovat. Žampiony nakrájíme na plátky a marinujeme 3-8 hodin ve směsi šťávy z jednoho citronu, 1 PL shoyu omáčky, 1 PL medu/sirupu z agáve a 1 lžičky kmínu. Když je rýže měkká, nakrájíme na drobno květák a žlutou kapii a smícháme s rýží a žampiony. Kari omáčku vytvoříme rozmixováním půlky avokáda, 1 lžičky kari, 1 PL medu/sirupu z agáve a 1 lžičky jablečného octa. Smícháme s rizotem a ihned můžeme podávat 🙂
Pokud neradi jíte raw jídla studená, můžete umístit talíř s hotovým pokrmem na chvíli do předehřáté trouby. Dejte si ale pozor, abyste jídlo neupekli! 🙂