Když se řekne RAW cukroví, tak si každý představí asi především nepečené čokoládové nebo kokosové kuličky. To jsou tradiční recepty, na které jsme byli zvyklí od dětství. RAW recepty na kuličky se od těch tradičních liší jen v tom, že do nich nepoužíváme cukr, máslo, klasické kakao, ani rum 🙂 RAW kokosové kuličky už jsem zde zveřejnila minule, dnes si tedy uděláme ty čokoládové 🙂
Kdo nechce kuličky s mandličkou uprostřed, může použít sušené brusinky, meruňky, rozinky nebo cokoli dle vlastní fantazie 🙂
Ingredience na 7 kuliček o průměru 2,5 cm:
- 50g mandlí + 7 mandlí
- 25g kakaového másla
- 1,5 PL karobu + karob na obalení
- 1,5 PL medu/sirupu z agáve/datlového sirupu
Mandle (kromě sedmi mandlí, které si dáme stranou) pomeleme na prášek a smícháme s karobem. Kakaové máslo ve vodní lázni rozpustíme a přidáme do něj med nebo sirup. Zahněteme do těsta, vyválíme váleček, rozkrájíme ho na 7 částí, z každé vyválíme kuličku a zatlačíme do ní mandli. Kuličky obalíme v misce s karobem a necháme ztuhnout v lednici, kde následně také skladujeme v otevřené nádobě. Hotovo 🙂