Další recept na chutný a sytý raw chléb, tentokrát s mrkví, sušenými rajčaty a oreganem 🙂
Na 1 bochník:
- 100g pohanky lámanky
- 140g mrkve
- 30g lněného semínka
- 20g sušených rajčat
- 1/2 PL shoyu omáčky
- 1/2 PL balsamica
- 3 PL chia semen
- 3 PL gelu z Irského mechu
Gel z Irského mechu si připravíme dle postupu z receptu: Čokoládový dort s Irským mechem. Lněné semínko ponoříme na hodinu do chladné vody. Mrkev rozmixujeme s gelem do husté kaše, kousky mrkve však nevadí. Sušená rajčata nasekáme na kostičky a rozemeleme v mlýnku. Pohanku smícháme s mrkvovou kaší, zcezeným lněným semínkem, chia semínky, sušenými rajčaty, shoyu a balsamicem a uhněteme bochníček. Ten necháme hodinu odstát, poté nakrájíme ostrým nožem pilovacím pohybem na plátky, které sušíme v sušičcě na program Raw nebo v horkovzdušné troubě 7 hodin. Hotovo 🙂