Lehký raw dortík bez tuku a cukru završí slavnostním způsobem například romantickou večeři 🙂
Na 2 porce:
- 1 velké granátové jablko
- 3 PL gelu z Irského mechu (postup výroby gelu v tomto receptu: Čokoládový dort s Irským mechem)
- 2-3 PL psylia
- 1-2 PL xylitolu
- pasta z tamarindu na ozdobení
Gel z irského mechu vyrobíme dle receptu Čokoládový dort s Irským mechem. Granátová jadérka vyloupeme a očistíme od slupek. Nasypeme je do mixéru (kromě hrsti, kterou dáme stranou na ozdobení) a rozmixujeme společně s gelem z Irského mechu, psyliem a xylitolem. Mixujeme tak dlouho, až budou jadérka granátového jablka zcela rozdrcená, abychom neměli pocit, že koušeme písek 🙂
Kaši nalijeme do formiček a necháme ztuhnout v mrazáku cca 40 minut. Poté ozdobíme pastou z tamarindu, čokoládou nebo ovocem. Hotovo 🙂