Korpus:
- 2 šálky mletých kešu ořechů
- 3 PL mletého lněného semínka
- 2 PL provensálského koření
- 1 stroužek česneku
- 1 PL lahůdkového droždí (nemusí být)
- 1 PL olivového oleje
- 1 lPL jablečného octa (případně balsamica, ale to není RAW)
- špetka soli
- asi 3 PL vody
Fenyklová pasta:
- 1 šálek fenyklu (na kostičky)
- 3 PL olivového oleje
- 1 PL tamari
- 2 PL sirupu z agáve nebo jiného sladidla
Rajčatová obloha:
- půl vaničky cherry rajčátek
- 3 PL olivového oleje
- sůl dle chuti
Cuketové nudličky viz recept na Cuketové chipsy 🙂
Ingredience na korpus smícháme dohromady a uhněteme těsto o konzistenci těsta na vanilkové rohlíčky. Natlačíme do silikonové koláčové formy a dáme mrazit. Ingredience na fenyklovou pastu rozmixujeme, rajčata na oblohu naložíme do nálevu z oleje a soli. Cuketové nudličky jsme si vyrobili den předem dle receptu. Když je korpus dostatečně tuhý, abychom ho mohli vyjmout z formy, natřeme na něj pastu a poklademe ji cuketovými nudličkami a rajčátky. Zdobíme například konopným semínkem 🙂