Raw brownies s vlašskými ořechy, kokosem, rozinkami a pistáciemi. Luxusní záležitost 🙂
Tentorkát jsem použila vynikající bio rozinky Green Khorog, jejichž barva sice není nijak zvlášť zelená, ale chutí a vůní jsou opravdu intenzivní.
Na formu 27 x 8,5cm:
- 500g mrkve
- 70g rozinek
- 50g kokosové moučky
- 40g bio vlašských ořechů (Lifefood)
- 20g raw pistácií (Lifefood)
- 8PL raw kakaa (Lifefood)
- 2PL raw karobu (Lifefood)
- 65g raw kakaového másla (Lifefood)
- 3PL medu/sirupu z agáve
- 1 lžička pravé vanilky (Lifefood)
- 3 špetky soli
Začneme tím, že si oškrabeme mrkev (čímž hned snížíme její gramáž na cca 390g), následně ji odšťavníme a získáme tak asi 185g vlhké drti. Drť smícháme s kokosem a 50g rozinek (zbytek si ponecháme na ozdobu) a vytvoříme těsto. Já jsem použila na spojení těchto surovin odšťavňovač s homogenizačním pouzdrem, vy můžete použít třeba food processor nebo elektrický mlýnek na kávu, v kterém rozemelete pouze rozinky s kokosem (nebo jen rozinky) a to potom zahnětete do drti z mrkve.
Přidáme 3PL kakaa, 2PL karobu a 40g nasekaných vlašských ořechů. Kakaové máslo si rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme do něho 5PL kakaa, 3PL medu/sirupu z agáve, vanilku a sůl. Většinu hotové čokolády vlijeme do těsta, ale ponecháme si trošku na potření vršku brownies (stačí pár PL). Těsto dobře promícháme a natlačíme do formy vyložené potravinovou fólií. Zbytkem čokolády potřeme pomocí mastipírka nebo silikonového štětce povrch a posypeme zbytkem rozinek a pistáciemi (oboje si nasekáme). Necháme cca 20 minut chladit v mrazáku. Poté pomocí fólie vyjmeme z formy a ostrým nožem nakrájíme na kostky. Hotovo 🙂