Tento raw lehký dort nadchne svou kombinací sladkého a kyselého. Bílý mák navíc dodá dezertu vysoký obsah vápníku a neotřelou příchuť 🙂
Na 1 porci:
- 3 PL bílého máku
- 3 PL gelu z Irského mechu (postup výroby gelu v tomto receptu: Čokoládový dort s Irským mechem)
- 4 PL xylitolu
- 2 PL raw nebo vegam mléka
- 2 PL psylia
- 1 pomeranč
- tamarind pasta na ozdobení
- granátová jadérka na ozdobení
Gel z irského mechu vyrobíme dle receptu Čokoládový dort s Irským mechem. Bílý mák nejprve umeleme v elektrickém mlýnku na kávu na zcela jemný prášek. Poté rozmixujeme s mlékem, gelem z Irského mechu, 3 PL xylitolu a 1 PL psylia. Vlákninu je potřeba mixovat trochu déle, aby nabobtnala. Výslednou pastu přendáme lžící do formičky. Pomeranč oloupeme a rozmixujeme s 1 PL xylitolu a 1 PL psylia. Opět mixujeme déle, ež se vytvoří kaše. Kaši nalijeme na makový podklad ve formičce a dortík dáme ztuhnout asi na 30 minut do mrazáku. Poté ozdobíme tamarind pastou a granátovými jadérky, případně čerstvým ovocem. Hotovo 🙂