• Home
  • O mně
    • O mně
    • Kontakt
  • Blog
  • Recepty
  • Poradna
  • Kurzy
    • Večerní kurzy
    • Dvoudenní pobytové kurzy
    • Léčba poruch příjmu potravy
  • Videa
  • Knihy
  • Apka

Dortík z bílého máku a pomeranče bez cukru

DSCF2856 (Medium)Tento raw lehký dort nadchne svou kombinací sladkého a kyselého. Bílý mák navíc dodá dezertu vysoký obsah vápníku a neotřelou příchuť 🙂

Na 1 porci:

  • 3 PL bílého máku
  • 3 PL gelu z Irského mechu (postup výroby gelu v tomto receptu: Čokoládový dort s Irským mechem)
  • 4 PL xylitolu
  • 2 PL raw nebo vegam mléka
  • 2 PL psylia
  • 1 pomeranč
  • tamarind pasta na ozdobení
  • granátová jadérka na ozdobení

Gel z irského mechu vyrobíme dle receptu Čokoládový dort s Irským mechem. Bílý mák nejprve umeleme v elektrickém mlýnku na kávu na zcela jemný prášek. Poté rozmixujeme s mlékem, gelem z Irského mechu, 3 PL xylitolu a 1 PL psylia. Vlákninu je potřeba mixovat trochu déle, aby nabobtnala. Výslednou pastu přendáme lžící do formičky. Pomeranč oloupeme a rozmixujeme s 1 PL xylitolu a 1 PL psylia. Opět mixujeme déle, ež se vytvoří kaše. Kaši nalijeme na makový podklad ve formičce a dortík dáme ztuhnout asi na 30 minut do mrazáku. Poté ozdobíme tamarind pastou a granátovými jadérky, případně čerstvým ovocem. Hotovo 🙂


« Dortík z čokopěny bez cukru
Granátový dortík bez cukru »

Dárkové kupony

Darujte konzultaci nebo výživový plán.

Spolupráce

Atranet.cz

Přístroje pro výrobu receptů - sušičky ovoce, mixéry a odšťavňovače dodává obchod Atranet.cz


lifefood.cz

Raw potraviny všeho druhu - Lifefood.cz


CyberChimps WordPress Themes

©ecilie 2013

Tyto webové stránky používají soubory cookie k Vašemu většímu pohodlí a kvůli analytice návštěvnosti. Nikoli pro jakýkoli marketing. Předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte, ale pokud si přejete, můžete analytická cookies zamítnout.

Přijímám Odmítám
Nastavení Cookies