Raw dort s kakaovým máslem, kešu ořechy a jemným pomerančovým nádechem. Kakaové máslo v raw bio kvalitě seženete od Lifefoodu. Počítejte s tím, že tento malý dortík je porce pro tři až čtyři osoby, protože je velmi sytý 🙂
Na formu o průměru 8 cm:
- 100g kešu ořechů
- 75g raw bio kakaového másla (Lifefood)
- 1/2 pomeranče
- 2 PL medu/sirupu z agáve
- 10 datlí
- 15g vlašských ořechů
Kešu ořechy rozemeleme v mlýnku nebo výkonném mixéru na prášek. Kakaové máslo rozpustíme ve vodní lázni. Rozmixujeme dohromady máslo, kešu ořechy, šťávu z poloviny pomeranče a med do jemné kaše. Datle nakrájíme na malé kousky a společně s vlašskými ořechy umeleme v elektrickém mlýnku na kávu. Toto množství budete potřebovat mlet asi na dvakrát. Tuto hmotu natlačíme do formičky jako korpus. Navrch nalijeme bílou hmotu a dáme asi na 45 minut ztuhnout do mrazáku. Hotovo 🙂