Nenáročné a rychlé na přípravu, minimum ingrediencí – co víc si od raw cukroví přát 🙂
Na 6 košíčků o průměru 5cm:
- 75g kakaového másla (Lifefood)
- 4 PL raw kakaa (Lifefood)
- 3 PL kokosového cukru/medu
- 3 datle
- oříšky nebo sušené ovoce na ozdobu
Kakaové máslo rozehřejeme ve vodní lázni. Přidáme cukr/med a kakao. Pro důkladné promísení složek můžeme použít mixér. Do každého košíčku nalijeme cca 1 PL hotové čokolády a dáme na pár minut ztuhnout do mrazáku. Když je tento základ tuhý, rozkrojíme datle příčně napůl a do každého košíčku postavíme jednu půlku tak, aby kulatý konec datle ve výsledku vykukoval ven. Doplníme opět cca 1 PL čokolády a vložíme zpět do chladu. Pokud chcete košíčky ozdobit, použijte nasekané ořechy nebo sušené plody. Můžete je vložit ještě do tekuté čokolády (ale počítejte s tím, že se ze dvou třetin potopí), nebo počkat, až bude čokoláda trochu ztuhlá a poté je do ní vmáčknout. Pokud košíčky zdobit nechcete, můžete jim jen dát strukturu tím, že do napůl ztuhlé čokolády uděláte prstem kolem datle rýhy. Hotovo 🙂