Naprosto přesný salát coleslaw ve zdravé raw variantě 🙂
Na 2 porce:
- 55g mrkve
- 130g bílého zelí
- 10g žluté cibule
- 4 PL kešu tatarky (dle návodu v tomto receptu)
- 1/2PL sirupu z agáve/medu
- špetka bílého pepře
- 2 špetky soli
Zelí nakrájíme nejprve na větší kostky a poté krátce pomixujeme na pomalou rychlost v mixéru, dokud se nevyvtoří drobné kousíčky, jak je známe z coleslawu v KFC. Mrkev můžeme nahrubo nastrouhat nebo nakrouhat na nudle ve spiralizéru a poté opět krátce pomixujeme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno (nedoporučuji cibuli mixovat, mohlo by to být na úkor chuti). Vše smícháme dohromady s kešunézou a kořením. Hotovo 🙂