Raw shake s makovým mlékem, hustý a sytý tak, že budete překvapeni… 🙂
Místo makového mléka můžete použít také mandlové, ale já dávám přednost máku, kterému se v obsahu vápníku nevyrovná žádná jiná potravina včetně kravského mléka. Shake získá perfektní hustotu díky máčené pohance, kterou rozmixujeme spolu s ostatními ingrediencemi. Osladit nápoj můžeme datlemi nebo medem či sirupem z agáve dle chuti.
Na 450ml:
- 300ml makového mléka
- cca 10 datlí
- 1PL raw kakaa (Lifefood)
- 60g pohanky
Makové mléko vyrobíme dle tohoto návodu. Pohanku namočíme na 2-8 hodin do vody. Poté zcedíme a nasypeme do mixéru. Přidáme makové mléko a kakao. Mixujeme do hladka. Poté dosladíme dle chuti buď datlemi, nebo medem/sirupem. Hotovo 🙂