Raw dort s vyváženou čokoládovou příchutí a jemným nádechem chilli potěší i ty nejmlsnější jazýčky.
Nenechte se oklamat malým rozměrem dortu, jedná se o velmi sytý dezert 🙂
Na dort o průměru 16cm:
- 140g mandlí
- 13 fresh datlí
- 4 PL kokosového cukru
- špetka soli
krém:
- 75g raw kakaového másla (Lifefood)
- 1 banán
- 125g kešu ořechů
- 3,5 PL raw sirupu z agáve (Lifefood)
- 2 PL raw kakaa (Lifefood)
- 3 PL vody
- 1/2 lžičky pravé vanilky (Lifefood)
- špetka soli
- špetka chilli
Mandle umeleme ve výkonném mixéru nebo elektrickém mlýnku na kávu a smícháme s cukrem a špetkou soli. Fresh datle vypeckujeme a rukama rozhněteme na těstíčko. Zahněteme do nich mandlovou směs, až nám vznikne jednolité tužší těsto. Natlačíme je do formy a dáme chladit do lednice.
Kakaové máslo rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme do něho raw sirup z agáve. Kešu ořechy umeleme ve výkonném mixéru nebo mlýnku na ořechy. Banán rozmixujeme na hladkou kaši bez kousků. Přilijeme oslazené máslo, vodu, přisypeme kakao, vanilku, sůl a kešu ořechy. Vše mixujeme do hladka. Nalijeme krém na dort a dáme ztuhnout asi na hodinu do mrazáku. Připravíme si směs asi jedné lžičky kokosového cukru, jedné lžičky raw kakaa a špetky chilli (dle chuti). Když je dort tuhý, vyjmeme ho z lednice a pomocí hustého sítka poprášíme směsí koření. Dozdobit můžeme ještě libovolným sušeným ovocem nebo ořechy. Vřele doporučuji kustovnici. Krájíme nožem namočeným v teplé vodě. Hotovo 🙂