Další recept na raw chléb, tentokrát jemný cibulový z pohanky lámanky a mandlí. Chléb je velmi chutný. Energie z tohoto chleba se uvolňuje pozvolna, a tak vás chléb opravdu na dlouho zasytí 🙂
Fresh datle koupíte v obchodě Chez Amis, Spálená 15, Praha 2 nebo v Kauflandu či jiných hypermarketech.
100g cibulového chleba obsahuje 1209kJ a 14g tuku.
Na 1 bochník (471g):
- 150g pohanky lámanky
- 100g bio mandlí
- 50g psyllia
- 230g cibule žluté
- 20g raw sušených rajčat (Lifefood)
- 2 fresh datle
- 1 ne zcela plná kávová lžička soli
- 1/4 hrnku vody
Pomazánka:
- 1 avokádo
- 8 raw sušených rajčat (Lifefood)
- 2PL medu/sirupu z agáve/javoru
- štáva z 1 citronu
- malá hrst raw pistácií (Lifefood)
Mandle umeleme v mlýnku nebo výkonném mixéru na prášek. Smícháme s pohankou, psylliem a solí. Rajčata nakrájíme na kousky a umeleme v mlýnku najemno. Vmícháme do směsi. Cibuli rozmixujeme s vodou a vypeckovanými datlemi a vmícháme do směsi. Uhměteme tuhé těsto, vytvarujeme bochník a necháme cca dvě hodiny odstát, aby pohanka nasákla vodu a zvláčněla. Poté krájíme ostrým nožem pilovacím pohybem na plátky. Plátky sušíme v sušičce na program Raw nebo horkovzdušné troubě na 42°C 6 hodin. V polovině času obrátíme.
Avokádo rozmačkáme vidličkou společně s citronovou šťávou. Rajčata nakrájíme na kousky a umeleme v mlýnku najemno. Smícháme s avokádem, sladidlem a nasekanými raw pistáciemi. (Ořechy můžete předem na pár hodin namočit.) Hotovo 🙂