Raw chléb možná působí jako sožitý recept, ale věřte mi, že ho zvládnete i s obyčejnou horkovzdušnou troubou 🙂
Fresh datle koupíte v obchodě Chez Amis, Spálená 15, Praha 2 nebo v Kauflandu či jiných hypermarketech.
Na 8 plátků:
- 100g pohanky lámanky
- 30g pohanky kroupy
- 5PL psillia
- 2PL chia semínek
- 3PL lahůdkového droždí
- 5 sušených rajčat (suchých)
- 4 fresh datle
máslo:
- 4PL raw konopné pasty
- 4PL lahůdkového droždí
- 4 lžičky redukce z balsamica
- pórek
Pohanku sesypeme dohromady a namočíme do vody na 2-8 hodin. Poté scedíme, smícháme s psilliem, chia semínky a droždím. Rajčata nasekáme a pomeleme v elektrickém mlýnku na kávu. Datle vypeckujeme a dlaněmi rozmačkáme na těstíčko. Oboje zahněteme rukama do těsta, vytvarujeme bochánek a ostrým nožem pilovacím pohybem ho nakrájíme na plátky. Sušíme 8 hodin v sušičce na program Raw nebo v horkovzdušné troubě. V polovině sušení otočíme.
Máslo vytvoříme smícháním konopné pasty, droždí a redukce z balsamica. Pokud nemáte konopnou pastu, můžete použít tahini (ale máslo bude mít nahořklou chuť po sezamu), mandlové máslo apod. Namažeme chleby, nakrájíme čerstvý pórek a ozdobíme. Můžete použít i cibulku nebo jinou zeleninu, ale pórek je v této kombinaci chutí jednoznačně nejlepší. Hotovo 🙂