Na čevabčiči:
- 100g vlašských ořechů
- 50g mandlí
- 30g lněného semínka
- 100g květáku nebo petržele
- 5 sušených rajčat
- půl hrsti rozinek
- 1 mladá cibulka
- mletý kmín
- majoránka
- 2 PL tamari
Na hořčici:
- 1 avokádo
- 2 PL hořčičného semínka
- sůl
- citronová šťáva
- sirup z agáve
- voda
Pomeleme vlašské ořechy, mandle, lněné semínko a smícháme. Květák nebo petržel odšťavníme a drť smícháme s ořechy. (Pokud nemáme odšťavňovač, můžeme zeleninu rozmixovat a „vyždímat“.) Sušená rajčata rozmixujeme a vmícháme do těsta. Rozinky a mladou cibulku stačí nasekat nadrobno. Opět vmícháme do těsta. Okořeníme kmínem, majoránkou a tamari dle chuti, vytvarujeme čevabčiči a dáme chladit.
Oloupeme a vydlabeme avokádo a rozmixujeme ho na kaši. Hořčičné semínko rozemeleme a vmícháme do kaše. Přidáme špetku soli, trochu citrónové šťávy a sirup z agáve dle chuti. Naředíme nepatrným množstvím vody, aby se chuť hořčičného semínko aktivovala.
Vyjmeme čevabčiči z lednice, vše ozdobíme zeleninovou oblohou a podáváme 🙂