Tento quiche je král sytých RAW jídel. Pokud potřebujete zasytit nějakého masožravce, naservírujte mu tohle. Zároveň se na tomto jídle krásně demonstruje intenzita a absolutní nezaměnitelnost RAW specialit. Bylinky v kombinaci s kokosovým olejem a hutný ořechový korpus – na tohle jídlo chuťové buňky jen tak nezapomenou 🙂
Pokud jste již zvyklí jen na lehká RAW jídla, doporučuji guiche jíst se salátem, a to v poměru jeden díl guiche : deset dílů salátu 🙂
Dle mé zkušenosti je náplň díky sušeným rajčatům dostatečně slaná i bez přidané soli, proto ani korpus, ani náplň nesolte.
Korpus:
- 2 šálky mletých kešu
- 4 stroužky česneku
- chilli (dle chuti)
- 1 PL bílého pepře
- 3 PL oregána
- olivový olej
Náplň:
- 1 šálek mletých kešu
- 1/2 šálku nahrubo rozdrcených kešu
- čerstvý špenát
- čerstvá petrželka
- 1 mladá cibulka
- hrst sušených rajčat (suchých, ne nakládaných)
- 4PL kokosového oleje
- 4 PL provensálského koření
- 1 kávová lžička kmína
- chilli (dle chuti)
- 4 čerstvá rajčata na kolečka
Na tento recept budeme potřebovat dortovou rozepínací formu nebo silikonovou formu na koláč. Ingredience na korpus smícháme dohromady (olej přiléváme postupně, dokud není konzistence těsta jako na vanilkové rohlíčky), natlačíme do formy na korpus a dáme ztuhnout do mrazáku. Nepanikařte, že máte těsta málo, korpus nemá mít boky, je to jen placka pod náplň 🙂
Smícháme kešu s kořením a kokosovým olejem. Nasekáme nebo nahrubo rozmixujeme sušená rajčata, špenát, petrželku a cibulku a vmícháme do směsi. Vyjmeme korpus z mrazáku, ale nikoli z formy. Zalijeme jej náplní a vrátíme do mrazáku, dokud není dostatečně tuhý na to, abychom ho mohli vyndat z formy na talíř. Necháme v lednici a podáváme, když je konzistence měkká, aby se dala krájet. Zdobíme plátky čerstvých rajčat, případně posypeme ještě konopným semínkem, piniovými oříšky nebo slunečnicovým semínkem.