Raw burger je jedno z nejoblíbenějších svěžích, a přitom sytých jídel. Tentokrát uděláme těsto z batátu a sušených rajčat 🙂
Na 3 burgery:
- 150g batátu
- 2PL lahůdkového droždí
- 6g sušených rajčat (2ks)
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička kvalitní redukce z balsamica
- 1 lžička shoyu omáčky
- 1 malý stroužek česneku
Batáty nakrájíme na kostičky a umixujeme na těstíčko. Sušená rajčata (suchá, ne v oleji) rozkrájíme na kostičky a umeleme v elektrickém mlýnku na kávu na prášek. Smícháme s těstíčkem, přidáme koření, droždí, balsamico, shoyu a prolisovaný česnek. Uplácáme burgery a sušíme v sušičce na program Raw nebo v horkovzdušené troubě na pečícím papíře na 42°C celkem 12 hodin. Po sedmi hodinách otočíme.
Burger můžeme servírovat na salátu, či jako na obrázku – na patce žluté kapie, s pestrou zeleninovou oblohou a dvěma druhy dipu – avokádovým a tomatovým. Fantazii se meze nekladou 🙂
Avokádový dip můžete vytvořit na způsob guacamole (recept). Tomatový dip můžete vytvořit na způsob salsy na pizzu (recept).