Raw brownie dort s mrkvovou drtí a mákem, který vás zasytí a dodá vápník. Jeho nespornou výhodou je, že je částečně ze „zbytků“ 🙂
Na dort o průměru 16cm:
- asi 330g mrkvové drti (získáte odšťavněním cca 700g mrkve)
- asi 40g makové drti (získáte po výrobě makového mléka z cca 200g máku)
- 75g raw kakaového másla (Lifefood)
- 11 PL raw kakaa (Lifefood)
- 10 PL raw sirupu z agáve (Lifefood)
- 2 hrsti sekaných vlašských ořechů
- 2 špetky soli
Poleva:
- 25g raw kakaového másla (Lifefood)
- 4 PL raw kakaa (Lifefood)
- 2,5 PL raw sirupu z agáve (Lifefood)
- pár raw pistácií (Lifefood) na ozdobu
Vše začíná tím, že si vyrobíme makové mléko podle tohoto receptu. Po vyždímání drti ji nevyhodíme, ale rozsypeme na talíř a necháme proschnout. Můžeme také použít sušičku. Když je drť suchá, rozemeleme ji v elekrickém mlýnku na jemný prášek. Odšťavníme mrkev a zbylou drť smícháme s tímto práškem, sekanými vlašskými ořechy a 5 PL raw kakaa.
Vyrobíme si tekutou složku těsta: kakaové máslo (75g) rozpustíme ve vodní lázni, smícháme s 6 PL raw kakaa, 10 PL sirupu z agáve a solí. Nalijeme do sypké směsi a uhněteme těsto. To natlačíme do formy a dáme chladit do mrazáku.
Vyrobíme si polevu: kakaové máslo (25g) rozpustíme ve vodní lázni, smícháme s 4 PL raw kakaa a 2,5 PL sirupu z agáve a polevou zalijeme dort. Pistácie nasekáme a posypeme jimi střed dortu. Dáme chladit do mrazáku, dokud není poleva tuhá. Hotovo 🙂