Raw zmrzlina je jedním z nejrychlejších receptů. Stačí mít po ruce zmrazené ovoce všeho druhu a výkonný mixér nebo homogenizační odšťavňovač 🙂
V případě, že ani jedno nevlastníte, nevěšte hlavu, i tak si můžete zmrzlinu umixovat ponorným mixérem z ovoce čerstvého, ale její příprava se protáhne o dobu mrazení.
Ingredience:
- mražené banány, jahody nebo jiné plody
- trocha vody nebo rostlinného mléka
- kokos, skořice, mák, kakao… apod.
Já jsem na tuto zmzlinu použila mražený jackfruit a trochu kokosového mléka. Sladit není potřeba, protože jackfruit je opravdu extrémně sladké ovoce.
Výborná kombinace je ale také banán s kakaem, švestky s mákem nebo jablko se skořicí. Mražené ovoce vložte do mixovací nádoby a přilijte trochu vody nebo libovolného rostlinného vegan, případně raw mléka. Mixujte, dokud se nevytvoří hustá hmota, poté přidejte zbylé ingredience a ještě krátce promixujte. V této fázi má zmrzlina ideální konzistenci pro okamžitou konzumaci, a tak neváhejte ihned podávat 🙂
Pokud používáte na výrobu zmrzliny homogenizační odšťavňovač, stačí ovoce vložit do odšťavňovače. Ten vytvoří během několika vteřin sorbet, do kterého poté jen ručně vmícháte zbylé ingredience. V této fázi má zmrzlina ideální konzistenci pro okamžitou konzumaci, a tak neváhejte ihned podávat 🙂