Raw sladký banánový nízkotučný chléb vám může posloužit jako rychlá snídaně. Výborný je s raw marmeládou, raw nutellou, obyčejným rozmačkaným banánem, medem nebo klasickou marmeládou či povidly (samozřejmě pokud možno obojí bez přidaného cukru a dalších aditiv). Uvítají ho také děti do školy na svačinu 🙂
Fresh datle koupíte v obchodě Chez Amis, Spálená 15, Praha 2 nebo v Kauflandu či jiných hypermarketech.
100g chleba má 1229kJ a pouze 7,6g tuku.
Na jeden bochník (276g):
- 120g pohanky lámanky
- 125g banánu
- 25g psyllia
- 25g chia semen
- 42g vypeckovaných fresh datlí (4ks)
- 4g raw kakaa (Lifefood)
- 100ml vody
Lámanku smícháme s psylliem, chia semínkem a kakaem. Banán rozmixujeme s vodou a datlemi. Vlijeme do sypké směsi a rozmícháme. Těsto bude běhěm hnětení tuhnout, vytvoříme bochník a necháme těsto cca hodinu stát, aby pohanka nasákla vodu a zvláčněla. Poté krájíme ostrým nožem pilovacím pohybem na plátky. Plátky sušíme v sušičce na program Raw nebo horkovzdušné troubě na 42°C 5-7 hodin. Záleží, zda chceme vláčnější nebo křupavější chléb. V polovině času obrátíme. Hotovo 🙂