Kdo rád k čaji přikusuje raw zázvorovo-skořicové sušenky s čokoládou rozplývající se na jazyku, ať zvedne ruku 🙂
Na 10 sušenek:
- 30g pohanky
- 60g kešu ořechů
- 3 PL kokosového cukru nebo medu
- 1 špetka soli
- 3/4 lžičky sušeného mletého zázvoru
- 2,5 lžičky skořice
- 4 kapky kokosového oleje
- 40g kakaového másla (Lifefood)
- 15g raw kakaa (Lifefood)
- 1,5 PL medu
Pohanku namočíme na 1-8 hodin do studené vody. Poté zcedíme a propláchneme. Kešu ořechy umeleme v mlýnku nebo výkonném mixéru na prášek. Rozmixujeme dohromady vlhkou pohanku, mleté ořechy, kokosový cukr/med, sůl, zázvor a skořici a těsto vylijeme na kokosovým olejem vymazaný pečící papír nebo silikonovou sušící podložku. Zakryjeme potravinovou fólií a přes tuto fólii dlaněmi nebo válečkem uhladíme těsto do tenké placky. Odstraníme fólii. Sušíme v sušičce na program Raw nebo v horkovzdušné troubě na 42°C 12 hodin, poté překlopíme na rub a sušíme stejně dlouhou dobu. Rozkrájíme na libovolné tvary a vyrobíme polevu: kakaové máslo rozpustíme ve vodní lázni a poté důkladně rozmícháme s medem a kakaem v jednolitou hmotu. Do této polevy namáčíme sušenky – celé, nebo jen napůl. Necháme ztuhnout na pečícím papíře v lednici. Hotovo 🙂