Vynikající nízkotučná raw pizza s ananasem a těstem z batátu 🙂
Pokud nechcete kupovat nezralý ananas, můžete použít sušený zralý raw bio ananas od Lifefoodu.
Na 1 placku:
- 250g batátu
- 2PL lahůdkového droždí
- 2 lžičky bazalky nebo oregana
- 9g sušených rajčat (3ks)
- 2PL chia semínek
Na oblohu:
- 150g rajčat
- 9g sušených rajčat (3ks)
- 1PL jablečného octa
- 1/2PL medu/sirupu z agáve
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička oregana
- lístky salátu
- 4 cherry rajčata
- kousek ananasu
- pár koleček cibule
Batát nakrájíme na kostičky a umixujeme na těstíčko. Sušená rajčata (suchá, ne v oleji) rozkrájíme na kostičky a umeleme v elektrickém mlýnku na kávu na prášek. Smícháme s těstíčkem, přidáme droždí, bylinky a lžíci čerstvě umletého chia semínka. Ještě znovu vše pomixujeme co nejvíce do hladka. Podložku na pečení vymažeme 4 kapkami kokosového oleje, vytvoříme placku (použijte igelit, přes který placku snadno vytvarujete) a sušíme v sušičce na program Raw nebo v horkovzdušné troubě na 42°C celkem 12 hodin. Po sedmi hodinách otočíme (můžeme již odstranit podložku na sušení, aby vzduch k těstu proudil také zespodu).
Když je pizza hotová, romixujeme rajčata, sušená rajčata, ocet, med/sirup, sladkou papriku a oregano na salsu. Potřeme placku a ozdobíme salátem, cherry rajčátky, ananasem a cibulí. Ihned podáváme, těsto rychle měkne 🙂